Als kind was ik altijd al fan geweest en ik wist dat we in dezelfde stad woonden. Ik belde aan, ik was te oud (15) om nu nog fan te zijn; de spanning die ik voelde had een hele andere reden.
Sinds de oudejaarsavond van 1981 had ik elk jaar mijn familie gedwongen om mee te doen in de TV-shows die ik naspeelde in mijn slaapkamer. Het was een oudejaarsavond-traditie geworden: ‘Telebingo’, ‘de Willem Ruis Show’, het jaar daarna de ‘1,2,3-show’. Tot het allemaal te klein werd en ik shows ging organiseren bij het jongerenkoor waar ik zong. Uiteindelijk leidde dat tot een compleet tot ‘Wedden dat…?’-studio omgebouwde kerk.

Maar vandaag was het de eerste keer dat ik echt in contact zou komen met de wereld waar ik altijd van droomde: de wereld van de televisie. Ik hoorde de hond blaffen. Dat moest Lara zijn. De deur werd geopend en daar stond hij: in ochtendjas. Geen blauw pak zoals ik hem kende, maar dit was onmiskenbaar Aad van Toor, acrobaat en regisseur. “Hallo, ik wil ook bij de televisie werken.” Vanaf dat moment was ik manusje van alles op de set bij ‘Bassie en Adriaan’ en leerde ik de eerste stappen van het televisie-maken.

Alexander Odijk (1971) begon zijn televisie-loopbaan in 1993 bij Joop van den Ende TV-produkties als runner voor ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’. Na een aantal jaar op de drama-afdeling stapte hij over naar het entertainment. In de functie van producer werkte hij ondermeer mee aan ‘Wie ben ik?’, ‘de André van Duin Show’, en ‘Wedden dat…?’. Vanaf 1999 was hij productieleider bij ondermeer ‘Monte Carlo’, ‘Ja, ik wil een miljonair!’ en de ‘Sterren Soundmix Show’.
Sinds 2001 was hij als uitvoerend producent (ondertussen waren Joop van den Ende TV-produkties en John de Mol produkties samengevoegd tot Endemol Nederland) verantwoordelijk voor programma’s als ‘Monte Carlo’, ‘Bobo’s in the Bush’, diverse programma’s voor de Nationale Postcode Loterij, ‘Het Musical Award Gala’, ‘All you need is love’ en programma’s voor de Staatsloterij.
In 2006 maakte Alexander de overstap naar Eyeworks (Reinout Oerlemans) waar hij, eerst als uitvoerend producent, later als gedelegeerd producent, de verantwoordelijkheid had voor ondermeer ‘Sterren dansen op het ijs’, ‘So you wannabe a Popstar’ en de ‘Ster Gouden Loeki’.
Van 2010 tot en met 2015 werkte hij freelance voor verschillende producenten, ondermeer voor Talpa Producties (John de Mol). Sinds 2016 is hij in dienst van Talpa producties ondermeer verantwoordelijk voor de productie van programma’s als ‘It takes 2’, ‘Rad van Fortuin’ en ‘Dance, Dance, Dance’.
Per 1 januari 2020 is Talpa Producties verder gegaan onder de naam ITV Studios Netherlands.

Voor een totaal programmaoverzicht zie: ON-AIR